22.2.2018

22.2.2018
Danny

lauantai 1. toukokuuta 2010

Vappu vuonna 2007 ja vappu 2010; o começo do verão; Musiikkikuvia

tiistaina 1. toukokuuta 2007

vappu - kesän alku- May Day- the beginning of summer - o começo do verão



Vappuaamun kauneutta - the sea in May Day morning -o mar na manhã do dia de maio

Tänään on vapunpäivä ja se merkitsee kesän alkua. Vappua juhlitaan monin eri tavoin:
ylioppilaat juhlivat omalla tavallaan ja lapsilla on ilmapalloja ja vappuviuhkoja ja kaikenlaisia pillejä ja perheet menevät usein vappulounaalle yhdessä.
Vappusää on hyvin kaunis tänä vuonna, sillä Suomen liput eivät liehu yhtään ja aurinko paistaa aivan pilvettömältä taivaalta. Silti sää on kolea. Mutta toki sääkin tästä lämpenee vielä ja puut saavat lehtensä ja kukat nousevat maasta pitkän talven jälkeen. Miten ihanaa olisikaan olla maassa, jossa ei olisi lunta ja pakkasta! Siellä voisi vain nauttia auringon lämmöstä ja rauhasta.
Olemme nyt asuneet pian vuoden täällä ja täällä on ollut erittäin hyvä olla. Ikkunasta näemme joen eri vuodenaikoina ja kuulemme myös lintujen sirkutusta. Meillä on nyt kolmen viikon loma ja sehän tuntuu taas hyvältä, kun voi tehdä mitä haluaa. Ensin meidän pitää hakea kantele huollosta ja samalla ostamme näppäinhanuriini takaremmin, joten se pysyy paremmin ja on helpompi soittaa. Sitten käymme yhdessä ostoksilla jossain suuressa marketissa ja ostamme vihanneksia ja lihaa. Vihanneksethan ovat hyvin terveellisiä, mutta niitä syödään täällä Pohjolassa hyvin vähän.
Sitten jonain päivänä me siivoamme ja vaihdamme verhot. Ja sitten soitamme ja nauhoitamme uuden dvd:n, jonka sitten teen elokuvaksi. Meillä on nyt aikaa olla yhdessä, joten sitä tehdään, mikä miellyttää.
Siispä, nyt vaan iloisin mielin ottamaan kesää vastaan.



Niinpä se aika kuluu ja kiva lueskella noita vuosia vanhoja tekstejä ja kuulumisia. Mutta kylläpä olen pientä kirjoittanut silloin, jotta just ja just näkee lukee sitä. Mutta kaikkeen oppii, jos vaan haluaa.
Tänään on siis lauantai, Vapun päivä ja 1. päivä toukokuuta. Sää oli sateinen aamulla, mutta nyt näyttää jo hieman ainakin kirkastuvan ja asteita on jo peräti +10, jeee. Kyllä se kesäkin sieltä tulee, hiljaa, mutta varmasti. Pian me valitamme, että kyllä on kuumaa ja huhhuh ja huhhuh. Koskaan ei tunnu olevan hyvä olla ihmisellä. Onko ihminen sitten luotu valittajaksi? No, ei todellakaan, vaan ihminen vaan tuo esille oman mielipiteensä ja sehän pitää toki sallia.
Eilen me nautimme hyvästä ruuasta ja mittaukset jätimme sikseen. Me myös nauhoitimme kolme kappaletta, jotka laitoin blogeihini sekä Youtubeen. Meillä on aina niin hauskaa, koska aina sattuu ja tapahtuu jotain juuri nauhoituksessa. Toki jos Timo laulaa, niin siinäpä ei kovin paljon naureskella tai nauhoitus menee poikki. Mutta soittaessahan sitä voi nauraa mielin määrin hytkyen siinä omaksi ja toisten iloksi. Ja nämä naurukohtaukset, joita ei hevillä saa loppumaan, ovat siis toki aivan aitoja.
Mutta nyt pitemmittä puheitta toivotan teille kaikille blogissani vierailijoille oikein nautinnollista Vapun jatkoa ja kesän odotusta!
Että tällaista meillä oli eilen:

Tästä kaikki siis alkoi...rakkaani kompuroi ja siitä saimme aiheen nauruun...

...ja tässä sitten yritän sanoa, mitä soitamme...

...ja nyt naurusta ei tule loppua...

...ja vedet valuvat silmistäni...

...ja vielä kerran rakastava katse rakkaaseeni...

...ja sitten soitto voi alkaakin...

...ja taas jokin kömmähdys...

...ja nyt jo vakavanakin...

...ja jälleen lopputervehdyksemme, siispä hei hei kaikille!

4 kommenttia:

Tarikka kirjoitti...

Kuuntelin soittamanne kappaleen ja sitä saattaisi kuunnella pitempäänkin.Pidän haitari musiikista.

Helena kirjoitti...

Kiitos, kiitos Tarikka! Me soittelemme yhdessä jatkuvasti eli every day ja välillä rakkaani laulaakin.Me laitoimme taas Youtubeenkin. Oikein mukavaa vapun jatkoa!

tilkkutiina kirjoitti...

Hauskaa vappua :)

Helena kirjoitti...

Kiitos, kiitos tilkkutiina! Samoin hyvää vappua myös sinulle!